2013-02-26 18:55:37• hírek • Szatmar.ro

Flucus már kiesett, Oros csütörtökön kezd a budapesti Európa-bajnokságon

Kedden Budapesten vette kezdetét a vívók kadett és junior korosztálya számára kiírt Európa-bajnoksága. Sebastian Flucus teljesítette az elvárást és bejutott a legjobb 32 közé, míg Oros Bianca csütörtökön kezd. Közben a hétvégén Mácska Ádám folytatta káprázatos sorozatát az Olimpici versenysorozatban: a negyedik állomáson sem talált legyőzőre.

A magyar fővárosban Lengyel Éva és File Attila tanítványa, Sebastian Flucus három győzelemmel és négy vereséggel abszolválta csoportját és jutott be a legjobb a 64 sportoló közé. Itt még legyőzte svéd ellenfelét, ám a következő körben az olasz Francesco Ingargiola 15-6 arányban már jobbnak bizonyult nála. Sebastian csapattársa, Bianca Oros csütörtökön lép majd pástra a 93 versenyzőt felsorakoztató egyéni mezőnyben.

Történelmet írt viszont a Sportklub egy másik, fiatalabb párbajtőrözője: Mácska Ádám megnyerte az Olimpici versenysorozat keszthelyi etapját is. Ez már az negyedik szakasz, amikor nem talál legyőzőre, márpedig korábban három egymás után megnyert tornára sem volt példa.

A Nagy Lehel vezette, 14 sportolóból álló delegáció összesen öt érmet hozott haza. Mácska mellett nem talált legyőzőre Kató Zsófia sem, míg Szilágyi Balázs két korosztályban is a harmadik helyen végzett. Az ötödik érmet Mácska szerezte, aki egy korosztállyal feljebb a második helyet szerezte meg. Rajtuk kívül megemlítendő továbbá Szép Márton hatodik valamint Pallai Amarillisz és Zimán Dávid nyolcadik helyezése is.

"Ilyenre még nem nagyon emlékszem, hogy öt érmet hozzunk el. Mácska sikerével lehetett számolni, habár a saját korosztályában nem tűnt annyira motiváltnak, de 75 százalékos teljesítménnyel is biztosan nyert. Az idősebbek között már motiváltabb volt, hiszen itt még nem sikerült győznie, de a döntőben kikapott egy régi ellenfelétől, a vasasos Nagy Dávidtól. Kató Zsófi még az első derecskei viadalon nyert, ezért most jól jött számára az újabb sikerélmény" - nyilatkozta Nagy Lehel.

A Olimpici versenysorozat utolsó állomását májusban rendezik Békéscsabán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: